Nederlandse Spaniel Club

Nederlandse Spaniel Club

Agenda

September 2014
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Foto's

Eerstkomende activiteiten

zo okt 05 @13:30 -
Wandeling Regio Zuid West
zo okt 19 @10:00 - 16:00
Trimworkshop
Commissies

  

De vereniging kent veel actieve vrijwilligers . Zij zetten zich met hart en ziel in voor het ras, door werkzaamheden te verrichten in diverse commissies. Hier onder willen wij de commissies aan u voorstellen en laten zien welke taken zij op zich hebben genomen.

Er is een Activiteitencommissie die evenementen als de jongehonden-, spaniel- en nakomelingendagen organiseert.

Er is een Fokkerscommissie die zich bezig houdt met de kynologische zaken binnen de vereniging. Zij zijn de grote voortrekker geweest bij het opzetten van DNA testen. Zij beheren de databank met alle gegevens. En zij houden de vinger aan de pols inzake de stand van het ras, mogelijk opkomende aandoeningen. Onder de fokkerscommissie vallen ook de pupbemiddeling en het controleren van dek en geboortemeldingen.

Er is een Clubmatchcommissie. Zij doen veel werk achter de schermen om elk jaar opnieuw onze Kampioenschapsclubmatch tot een feest te maken. Op de dag zelf treden enkele leden van deze commissie terug, indien zij zelf honden voorbrengen.

Contact (Joe en Duco)De NSC kent een samenwerkingsverband met andere Spaniel variëteiten in de Jachtcommissie. Voortgekomen uit de oude SUN organiseert de nieuwe jachtcommissie jachtinstructiedagen, jachttrainingen en veldwedstrijden voor liefhebbers die met hun hondje willen jagen of dat willen leren.

Voor de verschillende regio's zijn er coördinatoren bereid gevonden om wandelingen voor de honden en hun eigenaren te organiseren. De jaarlijkse Nieuwjaars wandeling mag hier zeker niet onvermeld blijven.

Om driemaandelijks tot een leuk en attractief clubblad te komen is er de Redactiecommissie. Zoals vele redacties zijn zij altijd op zoek naar leuk, aardig, belangrijk nieuws, waarvan zij liefhebbers op de hoogte willen houden. De fokkerscommissie en het bestuur leveren aan het blad een belangrijke bijdrage, maar voor persoonlijke voorvallen met uw hond en leuke foto's kunt u altijd terecht op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .