Nederlandse Spaniel Club

Nederlandse Spaniel Club

Agenda

September 2014
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Foto's

Eerstkomende activiteiten

zo okt 05 @13:30 -
Wandeling Regio Zuid West
zo okt 19 @10:00 - 16:00
Trimworkshop

NSC en doelstellingen

Martalie

De Nederlandse Spaniel Club is een vereniging van liefhebbers van de Engelse Cocker Spaniel en de Sussex Spaniel. De NSC behartigt de belangen van beide rassen. Volgens de Statuten van de vereniging is het doel het instand houden van deze rassen, het bevorderen en nemen van maatregelen om deze beide rassen te behouden en waar mogelijk te verbeteren. 
Bovendien spant de vereniging zich in om contacten tussen fokkers en liefhebbers van de Engelse Cocker en Sussex Spaniel te bevorderen.

Om de doelstellingen van de rasvereniging te bereiken hanteert de NSC het verenigingsfokreglement, voor zowel Engelse Cocker als Sussex Spaniels waarin hoge eisen gesteld worden aan de fokkers en aan de honden waarmee gefokt wordt. Zij bemiddelt tussen fokkers en kopers indien aan deze reglementen is voldaan. 
Naast het bemiddelen bij verkoop van pups, bemiddelen we ook bij het herplaatsen van volwassen cockers en sussexen.

Daarnaast organiseert de NSC allerlei activiteiten op kynologisch gebied, zoals lezingen, trimworkshops en aankeuringen. In diverse regio's worden maandelijks wandelingen geörganiseerd en zijn er de jaarlijkse activiteiten in de vorm van de kampioensclubmatch en de familiedag. 
Tevens begeleiden wij als vereniging aankomende keurmeesters in hun opleidingstraject.

De NSC biedt fokkers de mogelijkheid om bij hun honden, middels de clinics, het DNA te laten testen op erfelijke aandoeningen zoals PRA (oog) en FN (nier).

Vier keer per jaar verschijnt het clubblad, genaamd Spanielnieuws, waarin een verscheidenheid aan informatie staat. Daarnaast is er de digitale info, Spanielmail en Jachtmail, speciaal voor fokkers en liefhebbers van jacht.

Erkend door Raad van Beheer


De vereniging is in 1926 opgericht. Zij is een van de oudere rasverenigingen in Nederland. Momenteel telt de NSC ca. 1000 leden.

De NSC is de eerste door de Raad van Beheer erkende rasvereniging voor Engelse Cockers en Sussex Spaniels. De Nederlandse Spanielclub vormt samen met andere erkende rasverenigingen de vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Vanuit dit lidmaatschap van de Raad van Beheer moet de NSC aan bepaalde regels voldoen, staat zij in nauw contact met andere rasverenigingen.

Elke vereniging heeft met de Raad van Beheer een overeenkomst gesloten. Daarin zijn rechten en plichten van de vereniging (en de leden van de vereniging) en de Raad ten opzichte van elkaar omschreven. De aangesloten, erkende verenigingen zijn herkenbaar aan het logo 'Raad van Beheer' - Erkende Vereniging'.

rvb_banner

Wilt u meer over de Raad van Beheer lezen? www.raadvanbeheer.nl